Οικονομίδης Αγάπιος, κλάδου ΠΕ06 (Αγγλικής Φιλολογίας)

Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας

     2ο χλμ. Ε.Ο. Σπάρτης - Γυθείου, Σπάρτη, 23100

     Ν. Λακωνίας

     Ελλάδα

2731363481

2731363477

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Βιογραφικό Αγάπιου Οικονομίδη,

Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας

O Δρ. Αγάπιος Οικονομίδης υπηρετεί ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας από τον Αύγουστο του 2020. Έχει διατελέσει Σχολικός Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας Βορείου Αιγαίου και Αναπληρωτής Διευθυντής του ΠΕΚ Μυτιλήνης.

Είναι κάτοχος Πτυχίου Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Λεξικογραφία (MΑ in Lexicography) από το Πανεπιστήμιο του Exeter και Διδακτορικού Διπλώματος στη Λεξικογραφία (PhD in Lexicography) από το ίδιο Πανεπιστήμιο της Βρετανίας. Ακόμη, έχει ετήσια επιμόρφωση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα «Διοίκηση στην Εκπαίδευση».

Διατέλεσε επί τριετία (2002 - 2005) Επιστημονικός Συνεργάτης στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Θεωρία Λεξικογραφίας και Εφαρμογές" του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, διδάσκων στο Μεταπτυχιακό της Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου, καθώς και φροντιστηριακός διδάσκων (tutor) για τους φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Λεξικογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Exeter στο Ηνωμένου Βασίλειο. Επιπροσθέτως, έχει διατελέσει επί σειρά ετών εξεταστής των υποψηφίων για εισαγωγή στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΑΑ) για το μάθημα των αγγλικών.

O Αγάπιος Οικονομίδης έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διάφορα συνέδρια διεθνούς κύρους, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει συντάξει αριθμό  λεξικών και βιβλίων, μεταξύ των οποίων το σχολικό βιβλίο "Ναυτικά Αγγλικά" για τα Δημόσια Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠ.ΑΛ.), το “Αγγλοελληνικό Λεξικό Ποδοσφαιρικών Όρων” και το “Αγγλοελληνικό Γλωσσάρι Όρων Μαγειρικής.”