Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, με πρωτοβουλία του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Δημητρίου Βαχαβιώλου, διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας, διαδικτυακή επιμορφωτική διάλεξη από τον κ. Γεώργιο Νικολάου, Αναπληρωτή Καθηγητή Νεώτερης ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας (16ος - 19ος αιώνας) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με τίτλο: «Ο αγώνας των Ελλήνων και οι διπλωματικές ενέργειες των Μεγάλων Δυνάμεων για την αναγνώριση της ελληνικής ανεξαρτησίας» στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. 

Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Σπάρτης διοργανώνει, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας, μαθητικό διαγωνισμό γραπτού δοκιμίου, με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.  Ο διαγωνισμός αυτός, που έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες εσ υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ απευθύνεται σε μαθητές/τριες Β' και Γ'  τάξης των Γυμνασίων, καθώς και σε μαθητές/τριες Β' και Γ' των Γενικών Λυκείων του Δήμου Σπάρτης.

Ενημέρωση σχετικά με το Πρώτο Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (MOOC) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σχετικά:

  1. 2020_10_02_Ανοικτό_Διαδικτυακό_Μάθημα_MOOC_ΥΠΑΙΘ_(ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ)
  2. MOOC_One_Pager

Η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει τον διαγωνισμό μετάφρασης «JUVENES TRANSLATORES 2020-2021», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που γεννήθηκαν το 2003.

Στόχος του ανωτέρω διαγωνισμού είναι η προώθηση της εκμάθησης γλωσσών στα σχολεία και η ενθάρρυνση των νέων γλωσσομαθών. Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά στον ιστότοπο https://jt.ec.europa.eu/?language=el από τις 2 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου 2020 στις 12:00.